onsdag den 29. august 2012

Syede gaver

Vi har travlt for tiden. Som i pyha-hverdagsræs-henten-og-bringen-møder-og-arbejde-travlt. Derfor er her noget stille på bloggen. Desværre. Jeg savner det. Og jeg savner at have tid og energi til kreasysler. Hvis jeg er heldig, orker jeg lige at hækle en række kusinefirkanter sammen om aftenen, men så heller ikke mere...
Nå, men ikke mere brok fra mig. For noget tid siden hæklede jeg et iPhone cover til en sød kollega. Nu har hun syet mig dette fantastiske penalhus! Jeg er VILD med det. Jeg elsker stjernerne, den gule lynlås, det prikkede for, den lille strop, størrelsen, ALT. Før havde jeg et alt for lille og dumt penalhus, som dagligt irriterede mig. Dette er lykken. Og det var pakket så fint ind med neonpink snor og stribet maskingtape. Var da lige en tirsdagslykkespreder!
 


 
Og jeg elsker, hvordan det matcher min gule Kähler-kop...
 
Min søde mor har også været igang med symaskinen og syet disse dejlige frugtposer til ungerne. Det er jo skønt, når nu man elsker hjemmesyede ting, men bare ikke kan få taget sig sammen til at sy selv...


Vi har høstet kartofler i haven. Og sikke en himmerrigsmundfuld! Små, søde og faste. Med salt og smør. Selv datteren, der ikke er udpræget kartoffelelsker, med mindre de er druknet i hvidløgsdressing, nød disse små guldklumper.
 

 
Og æbletræet bugner med smukke, røde æbler. Tror, vi skal på rov i weekenden, når der er ro og tid og fred. Mon ikke vi så skal bage en æblekage? :-)

 
God dag derude!

søndag den 19. august 2012

Kalenderforvandling og lidt mere om hæklede lapper...

Jeg har fået købt mig en dymo prægemaskine. I know, jeg er frygtelig bagud... Men jeg er glad for den.


Og lidt sprælsk tape



Sammen med lidt maskingtape...


 ...og diverse klistermærker


...fik jeg forvandlet kedelig kalender fra dette...



...til dette noget mere personlige:



Også bagsiden blev pimpet fra dette:


Til dette:





Det er endelig lykkedes mig at få hæklet kanter på alle mine lapper, og efter lidt puslespils-rykken-frem-og-tilbage, er jeg nu gået igang med at hækle sammen (og jeg HAR skrevet den endelige farverækkefølge op). Men pyha, det er ikke sådan lige vupti vupti, synes jeg...

Datteren er til pigefødselsdag, hvor der skal medbringes en 20'er i en 'festlig' indpakning. I dag fik de tre fødselsdagspiger hver sådan en lille tyver-mini-taske med forbogstav her:


Sønnen og jeg har været på loppemarked, og jeg er altid på jagt efter gode bøger. I dag blev det til disse to:


 Kim Fupz bøger er svære at finde (nok fordi de er så gode), så er lykkelig for at have fundet denne!

God dag derude!

mandag den 13. august 2012

Back to school!

Så er ferien definitivt slut. Jeg startede dog skoleåret med en omsorgsdag, da sønnen havde første skoledag i 0.a. Stor dag! Men i morgen skal hele familien ud af døren kl. 7.00 og er sent hjemme og er trætte og skal til badminton og fodbold og lave mad og smøre madpakke og huske at pakke tasken og forberede undervisning og og og... Pyha, er allerede helt forpustet ved tanken. Kunne da godt lige bruge et par ekstra ugers ferie. Nå, men jeg har altså lavet en madplan for ugen for at undgå lidt af hverdagsstressen. Det viser sig så, at jeg allerede i dag afviger, og vi får spaghetti med kødsovs i stedet for lasagne, for jeg havde glemt at købe revet ost... Men jeg håber, planen holder for resten af ugen.


I går fik jeg endelig ordnet et projekt, der har ligget og ventet lææænge. Og det tog jo kun et splitsekund. Datteren har i umindelige tider ønsket sig en opslagstavle, og den blev indkøbt i maj. Men den skulle jo lige pimpes lidt op, da den er temmelig kedelig i kork.
Sådan så den ud først:


Og sådan ser den ud nu. Men et fint stykke stof klipset på. Datteren er lykkelig!


Jeg fik også hæklet en lille piphans til en sød pige, der blev 6 år i går. Hun havde sådan ønsket sig en lille, blå fugl magen til én, jeg hæklede til datteren for lang tid siden.


Mormoren har også været flittig og syet bloomers til datteren og datterens build a bear (med hul til hale). I det fineste æblestof, jeg købte i sin tid. Men jeg får bare aldrig taget mig sammen til at tage hul på syeriet...


Nå, jeg må ud til spaghettien.

Hyg jer!

søndag den 12. august 2012

En lækker gave

Havde besøg af en dejlig veninde forleden og fik denne fine fødseldagsgave. Søde små porcelænsørestikker! :-) Dem er jeg virkelig glad for.

Dette er forresten mit første indlæg fra min telefon. Er godt nok spændt på hvordan det ser ud...

onsdag den 8. august 2012

Dagen derpå - fede gaver!

Først: Tusind tak for alle jeres søde fødselsdagshilsner. Det var rigtig sødt af jer! Jeg havde en virkelig dejlig dag, skønt vejret (meget ulig min fødselsdag) nærmest var efterårsagtigt...
Datteren kom hjem fra frit med dette fine knyttede armbånd.


Af manden fik jeg denne fine pakke:


Som indeholdt denne fine æske:


Som indeholdt dette smukke, smukke ur!
Ærgeligt, at billedet er uskarpt... De fine øreringe fik jeg af datteren. Hun havde selv købt dem på et loppemarked i søndags (that's my girl) og var meget stolt, da det er første gang, hun køber en gave.


Fik også disse to fede halstørklæder. Efterår, kom an!


Og gavekort til champagnebrunch for to. Mmmmm perfekt gave til børnefamilie med at for lidt tid til kæresteri.


Menuen stod på grillet culotte og lakseside, ovnbagte kartofler og rødbeder, tzatziki, salat og humus! Masser af humus!


Til dessert fik vi mandelkage med flødeskum og friske bær og disse blåbærsnitter:


Er egentlig bare hindbærsnitter med blåbærsyltetøj i stedet for hindbær. De smagte rigtig godt. Glasuren var farvet rosa med hjemmelavet rabarbersaft. Unger var vilde med dem!

Jeg har gjort nogle ret gode køb på Trendsales her på det sidste. Bland andet disse tre fantastiske broderier i rammer:



Jeg er helt pjattet med dem. Indtil videre står de i stuevinduet, og jeg er fuldstændig ligeglad med, at det egentlig er børnebilleder. :-)

Jeg har også købt dette fede køkkenur og glæder mig, til det kommer op og hænge:


Var i Søstrene Grene og fik hamstret lidt bomuldsgarn


Og en papæske:


Mine grannyfirkanter er pt på standby, da jeg SKAL blive færdig med kusinetæppet, før jeg fortsætter med dem. Men jeg er helt vild med farverne i disse:


Til gengæld har jeg givet mig selv lov til at hækle små doilier, når jeg trænger til et kusinetæppe-break.


Nå, men i dag står den på det her:


Forberedelse, forberedelse, forberedelse! Der venter en del arbejde i den her uge...

Så må nok hellere gardere mig med rigeligt kaffe. Er temmelig flad i dag, da det blev dejlig sent i går.
:-)


Hav en dejlig, blæsende dag!

tirsdag den 7. august 2012

Vinder af give away!

Så blev det jo min fødselsdag! Hurra til mig! Dette blot et hurtigt indlæg. Skal bage kage og gøre klar til gæster i aften.

Nå, men det var jo også i dag, der skule trækkes en vinder af min lille give away. Og hvor er jeg glad og beæret over, hvor mange der har deltaget og alle jeres søde kommentarer. Tak! Velkommen til alle de nye læsere!

Jeg lavede en hel oldschool lodtrækning, hvor alle jeres lodder blev skrevet på små sedler.


Lodderne kom i hækleposen:


Som blev godt rystet:


Og vinderen blev trukket! Og det blev:


Mette med bloggen Hvisvindenvender. STORT TILLYKKE!!!
Send mig en mail med din adresse, så får jeg præmien sendt af sted i løbet af ugen!

Nu vil jeg hurtigt smutte videre i dagens tekst. Men I skal da lige se en lille gave, jeg fik af min søde mor i formiddags:


Skøn dug, dejligt viskestykke og to lækre hæklenåle. Mmmmm! :-)

Og forresten: I aftes (nat) blev jeg omsider færdig med de formålsløse firkanter, som nu bliver til et kusinetæppe og altså ikke er formålsløse mere. Og hvilken fryd! Nu skal der blot hækles kant, bort og hæftes tonsvis af ender. Men jeg kan se en ende på det.

Forhåbentlig kommer der et lidt længere og mere udførligt indlæg i morgen. Måske med billeder af flere fødselsdagsgaver!

Hav en dejlig dag.

lørdag den 4. august 2012

Hæklet robot og flere firkanter...


Så blev Robert færdig. Jeg synes, han er blevet rigtig fin, og heldigvis blev modtagerens mor (som havde bestilt ham) også vældig tilfreds.


Som en lille ekstra feature har denne robot den søde modtagers fødselsdato broderet på maven samt hans forbogstav (som jo også er Roberts forbogstav :-))


Det skrider langsomt fremad med de formålsløse firkanter... Årh jeg er kørt noget så død i dem. På nål 2½!!! Altså, hvad tænkte jeg dog på. Særligt efter jeg er begyndt at hækle granny firkanter med bomuld 8/8 på nål 4, virker disse firkanter håbløst langtrukne og fnidrede... Nå, men jeg har dog alligevel fået hæklet lidt flere. Og efter billedet er taget, har jeg hæklet rosa kant på ca. en tredjedel af dem, så det skal nok blive et tæppe. Tror jeg nok, måske... (eller en stor pude???)


Jeg fandt en nem, nem opskrift på hjemmelavede kokosmakroner, jeg bare måtte forsøge. Mmmm, den smukkeske kridhvide kokosmarengsdej.



Og de smagte formidabelt. Jeg havde ikke helt nok kokosmel, så mine blev altså lidt mere maregnsagtige end makronagtige, men det gjorde nu ikke mig noget.


Lidt høst fra køkkenhaven. Var så glad, da jeg trak disse smukke forårsløg op - indtil manden kom hjem og sagde, at det skulle være porrer... De skal nok have lidt længere tid i jorden...



HUSK min give away. Indtil videre er der 2 deltagere, så vinderchancerne er FORMIDABLE!



I morgen har min mor og jeg en loppestand på byens gode loppemarked. Jeg tror, det bliver hyggeligt - hvis vi undgår regn!

Hyg jer!